Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Nybörjare

Kritik - Hästbilder

2012-11-12 13:25 #0 av: ccareface

Lite halvbra bilder, vill veta vad jag kan göra bättre o tänka på när jag fotograferar hästar! :)

Anmäl
2012-11-12 13:26 #1 av: ccareface

Och denna bilden! :)

Anmäl
2012-11-12 13:36 #2 av: MissInAction

Åh vad fin! Skrattande
För det första så har du ju en modell som verkar älska att visa upp sig, och det är ju en bra början! Fokus tycker jag är bra i båda bilderna. 
Första bilden gillar jag jättemycket. Man kommer nära hästen och får ändå se mycket av den, och att den böjer halsen gör bilden mer spännande, tycker jag. Det som du kan tänka på är bakgrunden. Staketet stör inte mig så mycket här men det gör däremot de där två pinnarna ovanför hästens huvud, eftersom de är såpass ljusa och framträdande. Men annars en jättefin bild, tycker jag ♥

Andra bilden hade jag gärna önskat att man fick se mer av hästen i. Den vekrar ju vara på språng, så varför inte visa allt? Glad Jag försår inte riktigt varför du valt att göra den kvadratiskt? Hästen känns lite instängd, tycker jag. Färg och fokus tycker jag dock är bra här också.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-11-12 13:37 #3 av: Inkanyezi

Det är knepigt att fotografera hästar när man står på marken, eftersom det är svårare att isolera hästen från bakgrunden på ett bra sätt.

När man ser hästar är det vanligen två perspektiv som förekommer, det ena när man själv står på marken, med kameran på omkring en och en halv meters höjd, och det andra när man sitter på en häst och kamerahöjden är omkring två meter. Från den senare positionen kan man ganska lätt få hästen fri från de avlägsnare delarna av bakgrunden, som annars kan vara störande i nivå med hästens huvud.

En annan sak är att gråväder ger ett diffust ljus som kommer huvudsakligen uppifrån, och kontrasten blir ganska mjuk, med skugga på undersidan. Ofta kan man få mer snärt i bilden genom att justera tonkurvan så att kontrasten ökar i vissa delar, men det är svårt att få detaljering i de mörkare delarna av bilden. Ofta vill man kunna se hästens öga tydligt, och det kan man förbättra genom lokal konrtast med oskarp mask efter att ha höjt, krummat, den nedre delen av tonkurvan lite grann. Lokal kontrastförstärkning ger också lite tydligare teckning i man och svans som är svarta, och vid mulen. Men man måste vara försiktig med oskarp mask, för att inte få mycket brus, och oftast måste man lägga på flera gånger med olika radie och grad. Stor radie liten skärpning, och mera skärpning med mindre radie. Man får prova sig fram.

Anmäl
2012-11-15 01:20 #4 av: Caaassiiie

För att bara illustrera känslan i bilden utan staket och trädstammar i vägen (som #2 MissInAction påpeka) så plocka jag bort de lite snabbt! Jag är inget bra på att plocka bort saker så stammen mellan halsen och kroppen fick jag inte bort Skäms La på mini mini kontrast också.

Måste säga att det är väldigt fina bilder båda två! Lyckat! Glad

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-11-15 12:51 #5 av: ccareface

#4 Tack så mycket c;

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.