Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Övrigt

Evig trohet

2012-11-09 14:25 #0 av: Inkanyezi

Jag vet inte när det började, men det var några år sedan. Först var det några enstaka lås som satt fast där högst uppe vid Västerbrons krön. De har med tiden blivit fler, och det kommer ständigt nya. Låsen dyker upp på andra platser också, men framför allt på broar. Ibland har de som sätter dit dem använt en god portion fantasi för att hitta ett ställe att sätta sitt lås. Några sätter också två lås, kopplade i varann. Det är en ganska ny trend. Första gången jag såg det var två år sedan, och det ser ut att ha kommit för att stanna.

Det är inte heller bara förlovningar som man befäster så här. En av de mer sorgliga händelserna är att någon sörjande har satt ett lås till minne av en som hoppade från bron. Men det är framför allt för att deklarera att man för alltid hör ihop, som ett lås hamnar på ett broräcke någonstans.

Anmäl
2012-11-09 14:27 #1 av: Farwuq

Nyckeln, kastas den i vattnet?

 

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2012-11-09 16:24 #2 av: Pelle Långlös

Hehe jag har sett ett lås på Åland vid Lilla Holmen. Undrar om det är härifrån som den personen fått sin idé?

 

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2012-11-09 17:57 #3 av: ettlitetalias

Finns en bro vid Lennon-väggen i Prag full med lås också :)

Anmäl
2012-11-09 17:58 #4 av: ettlitetalias

Många har graverat in sina namn också.

Anmäl
2012-11-09 23:21 #5 av: Swadika

Är det någon som vet om det är så att när man separerar/skiljer sig tar bort låset?

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2012-11-10 22:34 #6 av: [pandes]

Är ganska säker på att det första räcket man gjorde så på var efter räcket som går längs floden som rinner igenom Pris i Frankrike, sedan har det blivit så att andra börjat göra så i andra större städer i hela världen.

Anmäl