2012-11-05 14:09 #0 av: mitzerl

Jag köpte en vattentålig kamera i somras, Olympus Tough T610 och bilderna är väl ibland okej, ibland halvkassa. Men den stora nackdelen är användarovänligheten. Den är klumpig att hålla i, man är nära att få med tummen på bilden då luckan är längst upp till vänster samt att kameran lätt sätts på av sig själv när den ligger i väska/ficka, vilket sliter på batterierna.

Jag har funderat på att skaffa mig en till kamera, så man kan ha den vattentåliga när jag paddlar kajak om somrarna och en lite bättre till vardags. Men funderar på om jag skall skaffa en kompaktkamera eller en systemkompakt.

Jag kan noll om kameror och inställningar, så jag använder bara automatlägena. Men jag vill ju ändå ha en BRA kamera. Har tänkt att det vore kul att lära sig lite mer om fotografering, kanske gå en kurs eller så, men den ambitionen är väl lite mer på sikt egentligen.

Har kollat upp lite olika kameror i min prisklass (ca 3000 kr):

Kompaktkamera: Canon Powershot 
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=sx240rod

En kompis har nyligen skaffat en systemkompakt, Sony Nex-F3:
http://www.siba.se/products/product.aspx?ID=10049872&utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner

Fördel med vanlig kompakt är ju att den är smidigare men då har man ju den zoomen man har, medan systemkompakten som är något osmidigare kan man ändra objektiv på. Svårt att veta vad man skall satsa på. Det som är viktigt är iallafall att få hyggliga bilder i svagare ljus samt att den är användaranvändarvänlig till skillnad från min ovannämnda vattentåliga.

Någon som kan ge tips, råd eller någon form av input?