Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kritik - Medel

(M) Turning Torso

2012-10-17 00:05 #0 av: Caaassiiie

Hej!
Jag tog den här bilden i början av oktober, kallt satan var det.. Men tycker ändå att jag lyckades rätt okej med denna bild. Frågan är...

... vad tycker du? Vad kunde jag gjort bättre? :)

 

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-10-17 00:06 #1 av: Hanna

Jag är dödstrött, så får kika mer i morgon. Men vad jag ser nu är den bra :)

Anmäl
2012-10-17 01:39 #2 av: Caaassiiie

Haha! Tack så mycket i alla fall :)

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-10-17 09:12 #3 av: ssofia

Jag hittar inget och klaga på direkt.. det enda jag tycker är synd är att det är en gatlampa som stör lite nere i mitten, men den hade ju alla fått med Glad Skulle utan tvekan kunna ha detta som tapet hemma!

Mvh Sofia

Medarbetare på Naglar

Anmäl
2012-10-17 13:09 #4 av: MissInAction

Häftig bild! Jag tycker att det ser ut som en bild gjord i datorn, eller att det är en modell Förvånad och jag gissar att det är himlen som bidrar till det, ihop med att byggnaden utgör sådan tydlig kontrast.

Vinkeln tycker jag är bra. Möjligen kan man kanske kapa en liten bit av himlen upptill? Men det är inte nödvändigt för min del.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-10-17 15:00 #5 av: Caaassiiie

#3 Hah ja den gick ju inte direkt att lyfta bort hehe :) Så samtidigt som den stör lite så tyckte jag den blev rätt okej och ha med, eller så är det för att jag stirrat så länge på alla bilderna.. Åh! Tack så jätte mycket! :D

#4 Haha sant nu när du säger det! Okej, tack så jätte mycket! :)

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-10-17 15:37 #6 av: ru4real

Den är jättesnygg. Det jag har att anmärka på är som ngn annan sa att ta ner himlen lite, det är lite för mycket tomrum ovanför känns det som.

Sen är den inte riktigt rak i lod, men det kan ju bero på vilket objektiv du använt dig av. Husen lutar lite t vänster (extremt lite), men märkbart.

Bra jobbat, snygg bild.

Anmäl
2012-10-17 17:20 #7 av: LFCFredda

Håller med föregående talare om att det känns som "kåken" lutar lite.

 

När jag såg topic Turning Torso förväntade jag mig en bild som togs en solig dag i grodperspektiv med knallblå himmel. Visst, dom är också fina men det känns som jag tröttnat på dem. Denna bild på skrapan har jag inte sett förrut, varken vinkel, perspektiv eller i färgskalan. Jag gillar den. Bra jobbat.

Anmäl
2012-10-17 17:34 #8 av: Caaassiiie

#6 Ja okej, kan prova att kapa lite på toppen och se hur det blir! Jag har använt objektivet jag fick med kameran, de vanliga 18-55. Dock så knäppte jag bara denna bilden på måfå, hade redan stått ute och pilat lite med andra bilder, stenfrusen om händerna, så sänkte bara ner kameran och klicka av och fick denna. Men absolut ska jag kolla närmare på det! Tack så mycket för ditt svar! :)

#7 Tack! :) Okej, fast i för sig så tycker jag själv, personligen att tornet alltid lutar lite ;) Nu hade jag ju en kulle framför mig som jag inte heller ville skulle bli hur sne som, fast ska klart kolla vidare på de. Man lär sig något nytt varje dag!

Ja det är väll den vanligaste tanken man får när någon tar en bild på TT, tyckte det såg lite annorlunda ut så provade i alla fall. Satt redan ner vid stenarna ut mot havet och hade tagit några bilder mot kallbadhuset, sen vände jag mig om och fick denna vinkeln :)

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-10-17 22:32 #9 av: papa-bear

när du tog den här bilden, måste du stått en par meter under i förhållande till husgrunderna, i en backe.

jag tycker bilden är bra, ofta lyfter det lite sneda motivet. man behöver inte stå med vattenpass och räta upp kameran efter horisontlinjen hela tiden.

Anmäl
2012-10-18 00:05 #10 av: cirrun

Så häftig bild det blev, jag hade också kunnat klistar den på väggenGlad

och himmel kunde vara ännu större för mig.

Enda som stör lite är den stora strålande gatubelysningen, kan man retuschera den på något sätt?

Anmäl
2012-10-18 00:51 #11 av: Caaassiiie

#9
Tja det är en bit ifrån, en bro över vatten, sen en kulle nerför och sen sittandes på stenare emot vattnet. Hade som sagt bara turen att hitta den vinkeln när jag ävnde mig om! Tack så mycket!
Nej inte precis, det gör man ju inte och eftersom TT är en skruvad skrapa så är det inte heller konstigt att det lurar ögat att se lutande ut heller Glad


#10
Haha åh tack! Glad Jo jag vet.. fast inte kunde jag bära väck en flera meterlång stolpe och redigering är inte så mycket min grej, ser skumt ut. Provade innan, men jag bryr mig inte så mycket om den, hihi. Proffs kan säkert få bort den Flört Men jag vill hellre ha en så naturlig bild som möjligt.

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-10-18 01:09 #12 av: cirrun

#9

Jo, man orkar inte heller bära stegen bara för att sätta sopsäcken över lampan för en ynka fotos  skull;... fast en nitisk fotograf kanske...

Skrattande

Anmäl
2012-10-18 15:13 #13 av: Ylva-Li

Den här bilden tilltalar mig på många sätt. Jag gillar att den inte är rak. Hela bilden följer ett mönster, i stil med huset till höger. Färgerna känns passande och jag stör mig inte ens på lampan i mitten. Snarare tycker jag att den tillför lite liv.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2012-10-18 16:04 #14 av: Caaassiiie

#13 Vad kul att höra! :D Tack så mycket!

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-10-18 18:06 #15 av: Jalking

Mycket snyggt!
Tycker faktiskt den påminner om mitt foto (Länken nedan), fast tvärt om. De skylle nog göra sig snyggt i stort format bredvid varandra i entrén på byggnaden Glad Jag har faktiskt funderat på att försöka sälja mitt foto dit, men har inte fått tummen ur XXX.

Turning Torso i dimma

Anmäl
2012-10-18 20:53 #16 av: Caaassiiie

#15 Tack så mycket! Okej, det var en riktigt fin bild också väldigt ovanlig! Du får se till och prova vettja Skrattande

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-11-05 22:46 #17 av: Caaassiiie

Ojsan! Jag glömde visst helt bort att lägga upp bilden där jag kapade lite mer av himlen, för den som ville se. Men här kommer den i alla fall Glad Bättre/sämre?

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl
2012-11-05 23:22 #18 av: Jalking

Jag tycker att den är bättre i det mer långsmala formatet, den himlakapade.

Anmäl
2012-11-06 01:52 #19 av: Caaassiiie

Så du tyckte bättre om den jag la upp sist? (Så jag fattat rätt bara)

Mvh Cassandra

C.H Photography
GuruShots
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.