Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Fotografera makro & stillbilder. Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Fotobakgrund

2010-09-15 13:00 #0 av: QLBA

Behöver få tag i en bra bakgrund för att fota djur, fungerar alltså inte med papper eller tyg, måste vara något som går att torka av.

Några tips, budgeten är något begränsad också tyvärr.

Anmäl
2010-09-15 13:42 #1 av: MadsG

Ut i naturen, den behöver du inte torka av.

Anmäl
2010-09-15 14:21 #2 av: Inkanyezi

En bit golvmatta av plast kan man ju använda.

Anmäl
2010-09-15 15:34 #3 av: QLBA

#1 =) helt rätt men inte de bilderna mina kunder vill ha just nu, tyvärr, då jag tycker de bilderna är roligare att ta.

Anmäl
2010-09-15 16:40 #4 av: pellepiano

Finns plast duk på rullar i färgaffärer tex, de har ju en glatt sida som är enkel att torka av och som tål lite väta.

Anmäl
2010-09-15 17:02 #5 av: Inkanyezi

Jag vet ju inte vilken slags djur det kan handla om och hur rumsrena de är eller inte. Jag har plåtat hundar för länge sen, och jag började med papper som bakgrund, men bytte sedan till en vanlig presenning, inte för att hundarna var särskilt smutsiga, utan för att den var lättare att hantera och oöm. Alltså en linnepresenning av den gamla typen. Papperet bucklades och slets av att rullas ihop och rullas ut och plockas i och ur bilen och tog större plats genom att rullen var väldigt lång. Presenningen var ganska skrynklig och skulle så vara; den behövde inte se fin ut, utan den gav en snygg bakgrund i all sin skrynklighet, och den kunde vikas ihop så att den fick bättre plats i bilen. Jag fick den billigt därför att på den tiden fanns det ganska många, och en skadad presenning dög åt mig. Numera kan det vara svårt att få tag på en sån presenning.

Anmäl
2010-09-16 12:23 #6 av: QLBA

#4 det glansiga gör tyvärr bilden dålig, annars en bra ide, tack.

 

#5 Har också funderat på papper men just av den anledningen du skriver så blir det lite krångligt, de sitter inte still river med klona, rulla ut och in den kan inte hålla så många gånger.

Presenning ska jag försöka få tag på och se hur de ser ut, tack för tipset.

Anmäl