Annons:
Etiketterbildhanteringartiklar
Läst 4793 ggr
Robert
1/29/06, 3:42 PM

OpenRAW - Lansering av en internationell enkät

31 januari, 2006 för en gemensam pressrelease - RAW Inspektion lanserar: En internationell studie av erfarenheter, behörighetskrav, preferenser, och angelägenheter för fotografer beträffande RAW-formatteknologi.

 

Den 31 januari 2006 på initiativ av OpenRAW lanseras en internationell enkät på webbsajten (http://openraw.org/survey/) för att samla ihop information av erfarenheter, behörighetskrav, preferenser, och angelägenheter för digitala fotografer och andra intressenter beträffande RAW-bildteknologi - ett koncept där många skribenter jämför det digitala negativet.

RAW-teknologi utfärdande

När det digitala verktyget av RAW-bilder har blivit mer förstått, många digitala fotografer har börjat anamma RAW-teknologin som sitt främsta val för att erhålla bästa möjliga kvalité för sig själva och för deras kunder. Dock, senaste åren har många fotografer, fotoarkiverare, och andra som är involverade inom digital fotografier har blivit mer angelägna om frånvaron av ett robust, gemensamt standard av RAW-bildformat. Faktum är att patentskyddade RAW-format ofta skiljer sig från varje patentskyddad kameramodell för var kameratillverkare - professionella och hängivna amatörer har fått erfara signifikant splittring i deras arbetsflöde inom digitala bilder och begränsning i deras val av verktyg i mjukvara.

Varför en enkät?

Fastän dessa ämnen diskuteras i många fotoforum, så har vi väldigt liten systematisk information om erfarenheter, behörighetskrav, preferenser, och relation till fotografer beträffande RAW-bildteknologi. En sak är klar - många fotografer och arkiverare tror att kameratillverkare tar viktiga beslut om RAW-bildteknologi utan eller liten hänsyn till vad folk som köper och användare av deras utrustning eller för de som är involverade i bevarande av fotografiskt arbete. OpenRAW opinion vill ge fotografer och andra intressenter en möjlighet till att ha en röst i fortsatt utveckling av RAW-bildteknologi.

Online opinionsundersökning med frågeformulär kommer att finnas tillgänglig i åtta veckor från och med den 31 januari 2006. Datumet var utvalt för att sammanträffa med 168:e årsdagen av William Henry Fox Talbot anförande mot Kungliga föreningen av London år 1839 rörande en process av "fotografiska verk" baserade på papper "negativ" vilka skulle tillåta obegränsat antal kopior av bilder kunna bli gjorda.

Vi uppmuntrar alla med intresse av RAW-bildformat till att göra ett besök hos OpenRAW webbsajt på http://openraw.org/ och fyller i frågeformuläret för opinionsundersökning, som kommer att ta c:a 10-15 minuter att göra. All svar kommer att behandlas helt anonymt och konfidentiellt. OpenRAW organisationen och enkäten har inget samband med någon affärsverksamhet eller kommersiella intressen. Syftet med opinionen är att ge professionella och amatörfotografer sin röst hörd för behörighetskrav, preferenser och angelägenheter vill bli tillgängliga för kameratillverkare, utvecklare av mjukvaror, och andra nyckelaktörer i den digitala bildindustrin.

Resultatet av opinionsundersökningen kommer att rapporteras på OpenRAW webbsida. Vi tror på att ett bra beslut fattas inom den digitala fotoindustrin för en redogörelse av behörighetskrav, preferenser av de fotografer som tjänar sitt uppehälle eller ägnar sig åt sin artistiska vision genom mediet. Vi kommer att dela med oss av opinionsresultatet vitt i förhoppnings om att framtida hantverk kommer till nytta.

Var vänlig och besök OpenRAW webbsajt för mer information:

OpenRAW

OpenRAW-Opinion sponsor är Juergen Spect, fotograf och grundare av OpenRAW initiativ or@openraw.org

Calvin Jones, statistisk efterforskning och konsult ccj@stat-eval.com

  

Relaterade länkar

Av: Robert

Datum för publicering

  • 2006-01-31
Annons:
Robert
1/31/06, 2:18 AM
#1

Vi ser fram emot din medverkan i opinionen och enkäten. Känn dig fri till att sprida den här informationen vidare till andra fotografer världen över.

Hälsningar

Robert

Robert
2/1/06, 10:52 AM
#2

******************************************
_________________________________________________

----> Klicka här för att kommentarer pressreleasen!

_________________________________________________

******************************************

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: