Annons:
Etiketterfotograferartiklar
Läst 6039 ggr
Robert
2006-10-31 18:54

Fotograf Patrik Persson

Vi känner redaktionens fotograf Patrik Persson på Foto iFokus som broderbluff. Patrik är en ung lovande fotograf från Lund och har redan fått en utav sina bilder publicerade i en stor känd fototidning, Digital Foto. Här i intervjun får du lära känna Patrik bättre.

På Foto iFokus hittar du många lovande talanger och i den här artikeln kan du stifta närmare bekantskap med Patrik Persson alias broderbluff. Patrik är en Medarbetare till redaktionen och är stationerad i Lund.

Vem är Patrik Persson alias broderbluff på Foto iFokus?

Jag är 19år bor i Studentstaden/Metropolen Lund tillsammans med min flickvän.
Har alltid kameran med mig, vart jag än går även om det bara är ner till affären för att köpa mjölk. Ett annat nyvunnet intresse är att laga mat.

Varför började du med fotografering?

Har alltid varit intresserad av fotografering, var intresset kommer ifrån vet jag inte riktigt.
Min pappa har fotograferat en del genom sina år men aldrig riktigt mycket. Första gången jag fick använda en kamera var när jag var 5år blev överlycklig när jag fick använda min mammas Olympus kompakt kamera i trädgården. Det blev en rulle med rörelseoskärpa eller ur fokus. Men kul var det.

Sen när jag var äldre runt 12 år gammal så rensade jag och min pappa ur vinden och då hittade jag en gammal Kowaflex Model E systemkamera från 60-talet som min pappa hade använt i ungdomen.

Efter en kort genomgång och ett par rullar i fickan så tog jag cykeln och stack ut för att upptäcka vad man kunde göra med kameran. Jag använde den kameran rätt mycket men till slut så fastnade en rulle inuti och gick inte att rädda, efter det så vågade jag inte fotografera så mycket med den kameran.

Några år senare köpte min pappa vår första digitalkamera, en liten sak på 300 000 pixlar. Bildkvaliteten var botten men jösses vad kul det var att se sina bilder direkt i datorn. (Kameran saknade en lcdskärm) ett par år senare blev det en Olympus kompakt på 2 megapixlar.

**Patrik, om jag minns rätt så har du gått medieprogrammet i gymnasiet? Var har du lärt dig annars lärt dig det du kan inom fotografering?
**På medieprogrammet så var min inriktning först och främst Film/TV. men tyckte att Foto var mycket mer intressant så jag valde foto som sekundär inriktning.

Jag lärde jag mig inte så speciellt mycket inom fotografering på gymnasiet. Det mesta har jag lärt mig själv genom diverse tidningar och hemsidor, bla foto.ifokus.se. Man lär sig väldigt mycket av att kunna kritisera sina egna och andras bilder.


**

Vad tycker du är roligast med din fotografering är det något du helst fotograferar, och vad tycker du minst om att fotografera?
Jag tycker om att fotografera det mesta. Men bilder som innehåller människor tycker jag är extra kul och spännande. En kompis till mig som skriver konsert recensioner åt Plaskis.nu** frågade mig om jag kunde ta ett par bilder på en konsert åt hans recension. Jag sade självklart och har nu fotograferat 3-4 konserter åt Plaskis.nu

Det jag verkligen gillar med konsert fotografering är det svåra ljusförhållandena som är på scenen, samtidigt som man försöker fånga utstrålningen från bandet mot publiken.

**Har du  någon/ra fotografer som du ser upp till, kanske du även har kontakt med någon, berätta?
**En fotograf som jag ser upp till är Robert här på foto.ifokus. Bryter sin gamla bana och sadlar om till fotograf. Det har verkligen varit skoj att se hans utveckling och att veta att man kan om man bara vill.
 

**Du har en bild publicerad i senaste numret av Digital Foto november 2006, kan du berätta något om den bilden?
**Jag var ute en helg och delade ut flyers åt en lokal bredbandsleverantör när jag såg att det satt en gatumusikant i varje gatuhörn. Men när jag gick förbi den här musikanten utanför Domus i lund så var jag bara tvungen att ta en bild.
Jag satte mig 5 m ifrån honom med ett 70-300mm objektiv monterat, tittade på honom en stund genom sökaren och när han vände sig mot mig så tryckte jag ner knappen och tog 3 bilder i en burst.
**Vad blir det härnäst för fotografen Patrik när du är berömd?
*Ja det blir väl bil barn och villa.*Hur blir det för dig när du tar fram kameran och ska fotografera exempelvis något som du normalt inte brukar fotografera?
**Jag försöker se det jag ska fotografera ur flera olika vinklar och ser vilken som blir bäst. 

**Vilken bild är du mest nöjd med?
**

För närvarande är det nog gubben med fiolen. 

**Vad har du för tips och råd till den som har tänkt att sätta igång med fotografering?
**Tänk inte, jag har bara en billig kompakt kamera så jag kan aldrig få bra bilder. Allt finns i ens huvud, lite råd och tips angående vad man kan tänka på så kan alla ta hur bra bilder som helst. 

**När du slår på datorn vilket program startar du först?
**Det blir webläsaren och Adobe Bridge 

Relaterade länkar

Av: Robert

Datum för publicering

  • 2006-10-31
Annons:
broderbluff
2006-10-31 19:35
#1

nä men vad trevligt =)

mihe
2006-10-31 20:26
#2

Tack för en trevlig intervju :-)

broderbluff
2006-10-31 20:29
#3

tack för att ni vill läsa om mig =)

emmaa
2006-10-31 20:40
#4

roligt med en artikel om en "vanlig" fotograf. Och nu menar jag inte att han tar vanliga bilder på något sätt utan att han är någon som vem som helst som ändå kan lyckas så bra :D

Madde
2006-10-31 20:57
#5

En riktigt kul artikel var det och läsa. Som sagt som emmaa skriver en helt vanlig fotograf. =)

Jättefina kort är det oxå.

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

bjorsa
2006-10-31 21:04
#6

Kul att läsa om dig broderbluff å fina bilder

mvh/bjorsa

Annons:
broderbluff
2006-10-31 21:27
#7

=D

CarlS
2006-10-31 21:29
#8

Såg att du har en hemsida Patrik. Vi länkar gärna till den om du vill på vår Sverigeportal:

Se här: http://www.sverigesurfen.com/fotografer.htm

//CarlS

broderbluff
2006-10-31 22:12
#9

Ja det får du jätte gärna göra =)

CarlS
2006-10-31 22:17
#10

#9

Trevligt att  du vill synas på vår portal Patrik! Vill du bifoga någon liten bild?

[mingdie]
2006-11-01 00:35
#11

Patrik.

Kul att läsa om dig. Det är kul att det redan börjar gå bra för dig. Jag tror att vi i framtiden kommer att se ditt namn under många foton. Du har med dina inlägg visat en härlig entusiasm och bra insikt i fotografi. 

Lycka till

Eddie

broderbluff
2006-11-01 11:30
#12

#10 njä har ingen just nu och orkar inte göra en ;)
#11 vad kul att du tyckte det var kul att läsa om mig =)

Robert
2006-11-02 07:48
#13

Det är kul att ha dig här på Foto iFokus som medlem och även som en Medarbetare.

Hälsningar

Robert

Annons:
Lillfrann
2006-11-21 13:44
#14

Patrik, vem vet hur långt du kommer att gå, detta brinnande intresse är svårt att släcka.

Laters

Daniel

broderbluff
2006-11-21 14:56
#15

^^ vad skoj att du hittade hit =D

Upp till toppen
Annons: