Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Pressmeddelanden

Några bilder och ett självporträtt av Mia

2006-09-17 08:40 #0 av: Robert

Fotograf Mia, här på Foto iFokus känd som mihe, kommer att ställa ut på Jakobsbergs bibliotek perioden mellan den 2 och 16 oktober. Utställningen går under namnet Några bilder och ett självporträtt.

Fotograf Mia, här på Foto iFokus känd som mihe, kommer att ställa ut på Jakobsbergs bibliotek perioden mellan den 2 och 16 oktober. Utställningen går under namnet Några bilder och ett självporträtt. Vi på FotoiFokus skickade iväg vår reporter Robert för att intevjua Mia i cyberrymden.

Läs vidare om Mia och hennes kommande utställning.

 

 

Vem är Mihe?

- Mia heter jag och är 44 år. Jag köpte min första systemkamera vid 18 års ålder. Har alltid gillat fotografering men jag startade familj tidigt så det har mest blivit barn- och familjebilder. Fotograferar och bildskapar nu mer seriöst sen ett år tillbaka. Gör även andra saker som t.ex. bokomslag och gillar det nästan lika mycket. Kan sitta i timmar framför Photoshop och arbeta vidare med bilderna. Ritade och tecknade mycket som barn.

Vad fick dig att börja fotografera?

- Minns inte faktiskt men jag är en person som ser det inte alla andra ser. Detaljer och sånt som inte är så uppenbart vid första ögonkastet. Jag försöker också se det vackra i det enkla och till och med fula ibland.

Vad tycker du bäst om i din fotografering och vad är roligast att fotografera?

- Oj, jag gillar nästan aldrig mina bilder men jag gillar när det blir som jag tänkt. Vad som är roligast är svårare. Jag är en periodare, går genom olika faser hela tiden. Det jag gör för stunden är oftast roligast.

Vilken är din favorit bild, vad får dig att tycka om den?

- Har ingen favoritbild så men inom olika områden t.ex. porträtt, landskap, svart-vitt finns det oftast en bild jag gillar. Och då är det nog stämningen eller känslan som jag lyckats med som gör att den känns bra.

Vad kommer din utställning att handla om, har du något budskap med den eller en baktanke?

- Utställningen består av fem bilder med människor i. Jag vill ha respons på bilderna. Jag kommer lägga en anteckningsbok vid bilderna så besökare kan skriva vad dom tycker. 

Vad förväntar du dig utav utställningen?

- Att få lite kommentarer på bilderna och att det i sin tur kanske ger mig nya tankar och idér. Jag saknar bildmänniskor att diskutera bilder med. 

Kommer du har fler utställningar framöver?

- Inte som det ser ut idag. Jag har svårt att hitta tid för mitt fotograferande och bildskapande så det ligger i framtiden.

 

Hur kommer man till utställningen?

- Man tar pendeltåget till Jakobsberg. Går upp i centrum, sen vidare in i gallerian och till biblioteket där det finns en lokal som heter "Hyllan".

Utställningen heter "Några bilder och ett självporträtt"

 Den består av fem bilder i ram. Utställningslokalen heter "HYLLAN" och ligger i Jakobsbergs bibliotek i Jakobsberg.

Bibliotekets öppettider är:

Måndag-torsdag 11-19 
Tisdag 9-19
Fredag 11-19
Lördag 11-16
Söndag 12-16

 

***************************
Besök nu vår Mias utställning!
***************************

Relaterade länkar

Av: Robert

Datum för publicering

  • 2006-09-17
Anmäl
2006-09-18 12:18 #1 av: Arleklint

Naturligtvis skall utställningen besökas.
Jag skall försöka fota den så kan ni som inte har möjlighet att se den live, se den här på sidan.

Anmäl
2006-09-18 13:28 #2 av: Kirsan

Hej Mia! Måste få gratulera till din utställning som snart kommer. Kommer med glädje förbi och tittar. Jag fick själv möjligheten till att få ställa ut, efter evigt letande... Jag ställer ut i Vällingby, Café Trappan. Jag får hänga ett bra tag, 27 september till den 12 november, och börjar bli riktigt nervös. Skulle vilja fråga dig om hur du gör med montering och hängning av bilderna, kanske skulle jag kunna bolla lite idéer med någon i samma sits som jag? Glad

Anmäl
2006-09-18 18:02 #3 av: DG

#2 Vart i Vällingby ligger Café Trappan?

Anmäl
2006-09-18 20:33 #4 av: Arleklint

Denna tråd bör handla om mihe´s utställning.

Anmäl
2006-09-18 23:14 #5 av: mihe

Kul att ni vill komma och titta. Min utställning är av en mycket enkel sort. Bilderna är i ramar RIBBA från IKEA :-) och ska sättas upp på en form av tjocka skärmväggar som står i ett rum där även andra kan ställa ut samtidigt. Mycket enkelt alltså.  

Anmäl
2006-09-19 09:46 #6 av: Arleklint

Less is more brukar man säga.

Det kan lyfta en utställning att inte försöka klämma in för mycket bilder. 

Anmäl