Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Naturfoto med Serkan Gûnes

Sidensvans Höst - Naturfoto med Serkan Günes

2006-12-10 21:43 #0 av: Serkan

Hej alla medlemmar på Foto iFokus, det här är din naturfotograf Serkan Gûnes med en ny veckas kolumn. I veckans artikel kan du läsa om hur jag fotograferade en sidensvans i mina hemtrakter vid Mälarhöjden, veckans bild heter Sidensvans Höst.

Sidensvans Höst - Naturfoto med Serkan Günes


Canon EOS 5, Ektachrome VS, 300mm/4, 2X konverter, f/8.

Sidensvans Höst

Sidensvansar ser man mest på vintern. Då drar de omkring i stora flockar i städerna på jakt efter rönnbär eller andra bär.
Väldigt få sidensvansbilder har man sett i höstfärger! Antingen så kommer man för nära den då kan man inte visa den vackra omgivningen eller att man är långt ifrån fågeln så att den blir liten i bilden!

Jag valde att använda ett 300mm objektiv med 2X konverter för att få fågeln tillräckligt stor i bilden! Genom att placera mig bakom höst träden kunde jag isolera sidensvansen så att den inte kändes allt för litet. Resultatet blev en bild på sidensvans som är omringad av höstfärger.

Mvh
Serkan Günes
Serkan Günes Photography
+46 (0) 70 739 80 54
info@serkangunes.com
www.serkangunes.com

Relaterade länkar

Av: Serkan

Datum för publicering

  • 2006-12-10
Anmäl
2006-12-10 21:52 #1 av: emmaa

Jättefin bild men det tog mig ett tag att se vad det var! Synd att bilden är så liten men förstår att du vill skydda dina bilder!

/Emma

Anmäl
2006-12-10 22:10 #2 av: Niklas

Annorlunda bild. Jag fick också titta en stund innan jag förstod vad jag såg. Kul!

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2006-12-10 22:29 #3 av: bildochfoto

Serkan, snygg bild. JAg såg faktiskt direkt vad det var. Sidensvans är en av favoriterna, men var är resten av flocken...

Anmäl
2006-12-10 23:11 #4 av: Serkan

Hej!

Tyvärr går det inte lägga upp större än 345x345 pixlar här i artikeln.
bildochfoto: Sidensvansen ville synas ensam i bilden :-)

Tack!
Serkan

Anmäl
2006-12-11 02:06 #5 av: Martin

Gillar bilden och bildidéen, men tror att den gör sig bättre i större format. Kanske för mycket grönska luddigt i förgrunden för att fokuset (mitt ögas) skall hamna på sidensvansen?

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2006-12-11 10:14 #6 av: Norrskenet

Tjusig bild. Jag har en rönn på tomten och varje höst så stormar ett stort gäng sidensvansar och "tömmer" trädet på bär. En höst lyckades jag fånga en sidensvans just som den åt ett rönnbär. Tyvärr så var det mycket löv kvar så bilden blev inte riktigt bra

Anmäl
2006-12-12 10:19 #7 av: Robert

Vackert Serkan!

När jag läser vad du har skrivit, "jag valde 300 mm med telekonverter", så kan jag nästan tänka mig att det har du gjort innan fågeln har satt sig på trädtoppen :)

Hälsningar

Robert

Anmäl
2006-12-13 21:39 #8 av: Serkan

Hej!

Tack för alla kommentarer!
Bilden skulle uppfattas lite bättre om jag kunde lägga upp den lite större.
marynman: Om jag inte placerat mig bakom de gröna träden så skulle fågeln betraktas ännu mindre. Det är suddiga grönskan som gör att fokusen hamnar direkt på fågeln!
norrskenet: Fin bild du har tagit! Skärpan måste man ha på fågeln och  det som är ointressant alltså de objekt som inte hjälper kompositionen skall inte vara med!
Robert: När går ut för att ta bilder har jag alltid bilder i hjärnan och på hjärtat! Jag plockade upp min 300 och 2X konverter när jag hörde flocken och väntade på fågeln för att ta bilden som var redan planerade!

Mvh
Serkan

Anmäl
2006-12-17 10:28 #9 av: Robert

#8, intressant och läsa att du har bilderna planerade från början. Jag upplever själv att bilderna blir bättre om dom är planderade innan. Många ggr brukar jag skissa upp hur jag vill ha bilden eller använder sidor från tidningar som underlag.

I mina skisser och tidningsurklipp ritar jag upp ett diagram hur jag vill ha ljuset/skuggor.

Hälsningar

Robert

Anmäl
2006-12-17 12:09 #10 av: bildochfoto

Serkan: Kan inte du skriva en artikel om hur du tänker och planerar dina bilder innan du sticker ut och fotar?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.