Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Pressmeddelanden

Pressmeddelande - Fotoautomat - Fotokurser på DVD

2008-11-16 00:39 #0 av: Isak

Gå på fotokurs utan att lämna soffan. Lagom till julhandlen lanseras den första kursen i serien Fotoautomat, Fotografera med digital systemkamera - del 1.

Gå på fotokurs utan att lämna tv-soffan - Fotoautomats fotokurser på DVD gör det möjligt

Lagom till julhandeln lanseras den första kursen i serien Fotoautomat, Fotografera med digital systemkamera - del 1. Precis som namnet antyder är det en kurs där nybörjarfotografen får lära sig att ta kontroll över sin kamera och få en bra grund att stå på för att kunna ta bra bilder. Det handlar om att våga lämna det "gröna läget" och upptäcka vad kameran egentligen kan göra. Fotoautomats kurser kommer att finnas till försäljning hos välsorterade fotohandlare fr.o.m. sista veckan i november.

Kursen är uppdelad i inspirerande och pedagogiska kapitel, så det är enkelt att backa tillbaka och repetera önskat avsnitt. Den lämpar sig lika bra för dig som är nybörjare och just köpt din första digitalkamera som för dig som fotograferat ett tag men vill få bättre grundkunskaper. Genom hela kursen visas exempel på menyer och inställningar för de två största märkena Nikon och Canon, och det går även att välja kameramärke direkt i menyn. Kursen innehåller också fototips och övningar. Fotoautomat har även en egen webbplats, www.fotoautomat.se, här finns bl.a. smakprov från kursen, mer information och extramaterial.

Fotoautomat är samlingsnamnet för en nyproducerad serie dvd-kurser med fokus på digitalfoto. Kurserna produceras av DigitalFotografen AB. Lärare på kurserna är fotograf Ulrik Södergren som sedan flera år tillbaka också håller kurser i digitalfoto för såväl nybörjare som proffs. Ulrik är även en flitigt anlitad föreläsare och konsult inom digital bild. Idén till Fotoautomat fick Ulrik när han märkte att allt fler privatpersoner hörde av sig och efterfrågade ett enklare och billigare alternativ till DigitalFotografens befintliga kurser.

"Med tanke på hur många digitala systemkameror som säljs bör det verkligen finnas en marknad för ett bra och lättillgängligt utbildningsmaterial inom digitalfoto", säger Ulrik Södergren. Han tror också att DVD-formatet lämpar sig extra bra för fotointresserade.
"Vi människor lär ju oss på olika sätt. Ett visuellt utbildningsmaterial, som dessutom är på svenska, borde passa den fotointresserade betydligt bättre än en tungläst lärobok".

Att fotografera med digital systemkamera - del ett är den första delen i Fotoautomat-serien. Fler kurser med varierande svårighetsgrader, från nybörjare till proffs, och med olika teman kommer under 2009.

För mer information samt bildmaterial, besök www.digitalfotografen.se/press 
eller kontakta Ulrik Södergren på telefon 031-711 17 01 alt. e-mail: info@digitalfotografen.se

Anmäl
2008-11-16 10:10 #1 av: Bleenda

Det där lät väldigt intressant.

Men det går inte att komma någon vart med länken längst ner på sidan.

Anmäl
2008-11-16 11:05 #2 av: Inkanyezi

Den har råkat bli avhuggen, Om du kapar den efter / så funkar den bättre

Anmäl
2008-11-16 12:02 #3 av: Bleenda

Okey! Jag ska kolla senare. DeSkrattandet verkar passa mej som älskar att foa, vill bara lära mej mer och mer, men aldrig hinner gå kurs

Anmäl
2008-11-17 16:27 #4 av: Isak

#1 Jag som va lite snabb i kopieringen av adressen. Men nu ska det vara åtgärdat.

Anmäl
2008-11-17 23:38 #5 av: Banio

Kan bara nämna att jag själv gått på kurs för Ulrik Södergren som jag dessutom träffade på fotomässan nu senast. Mycket duktig pedagog IRL, så har han förmedlat en del av det till kursmaterialet så blir det bra.

Dock lärde inte jag mig foto av honom, utan kursen var i ett program som heter Fotostation och handlade om att tagga bilder med metadata och bildlagring.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.