Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Flygfoto - Ej kritik Fotografera makro & stillbilder - Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Bildhantering

Gimp introduktion

2010-10-18 10:41 #0 av: DesK

Gimp = The GNU Image Manipulation Program är ett fritt bildbehandlingsprogram tillgängligt under GNU General Public License. Gimp kan laddas ned från deras hemsida gimp.org och finns för flera olika plattformar. Om man vill kunna öppna RAW-filer i Gimp måste man ladda ner ett plug-in för detta gimp-ufraw. I Gimp kan du utföra mängder av olika operationer och det finns också en hel del färdiga förval i en del av menyerna. Gränssnittet skiljer sig en del från många andra bildbehandlingsprogram,

Start
När du startar Gimp öppnas 3 fönster på skrivbordet. Det första heter GNUs bildmanipuleringsprogram och är Gimps huvudfönster, det andra heter Verktygslåda, här hittar du ikoner för Gimps olika verktyg och det tredje heter Lager, Kanaler, Slingor, Ångra.

Huvudfönster i Gimp

Öppna bild
Klicka på Arkiv så fälls en rullgardinsmeny ned och välj där öppna, då kommer en dialogruta upp, leta där upp din bildkatalog och öppna denna och välj den bild du vill öppna. Eller så kan du gå till din bildkatalog och dra bilden till Gimps huvdfönster. Du kan ändra storlek på fönstret genom att dra i något av hörnen. Ovanför bilden har du en rad med olika menyer. Bekanta dig med vad som finns under varje flik. Under bilden kan du välja vilken måttenhet du vill se runt bilden och hur stor du vill ha bilden i fönstret.

Verktygslådan i Gimp

Beskära bild

Det vi ofta gör först är att beskära våra bilder. För att göra detta går du till Vertyg ? Markeringsvertyg ? här väljer du vilken form du vill ha på din bild, exempelvis Rekt markering. Sedan ställer du dig i bilden och gör din rektangel så som du vill ha bilden. Klicka nu på Bild ? Beskär till markering  - klart.

Skala bild

För att kunna lägga ut en bild på nätet behöver vi vanligen skala ner bilden. Klicka på Bild--> skala bild och du får upp en ruta där du kan ändra värdena för din bild. Här har du också möjlighet att välja måttenhet.

Spara bild
Om du ska jobba vidare med bilden bör du spara den i Gimps eget bildformat .xcf Är du helt färdig med bilden kan du spara den i .jpg. Tänk på att alltid spara din redigerade bild med ett nytt namn så att du har orginalet kvar.

Lager,Kanaler, Slingor, Ångra

Désirée

Anmäl
2010-10-18 22:52 #1 av: Mimmi

Värt att nämna är ju att det finns ett väldigt enkelt beskärningsverktyg i Verktygslådan som man kan använda istället för att behöva krångla i menyerna. Jag bifogar en bild där den är markerad.

Anmäl
2010-10-21 02:54 #2 av: Skogsmullen

Jag har alldrig lyckats att instalera gimp i min dator. Den lever sitt eget lilla liv.

Anmäl
2010-10-21 21:54 #3 av: MartinO

Jag vill tillägga att GIMP kan köras från ett usb-minne på valfri Windowsdator genom Portableapps.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2010-10-22 00:11 #4 av: Lynxx

#0 - Bra initiativ! Cool

/L

Anmäl
2010-10-22 12:03 #5 av: DesK

#1 De flesta grejerna kan man göra på flera olika sätt, så det är jättebra om ni fyller på med alternativen Glad

#2 För att kunna ge dig råd och tips bör du tala om vad för OS du har. Om du inte testar att göra som #3 tipsar om.

#3 Smart Glad Vet du någon som har testat detta?

#4 Tack Skrattande Har du tips och tricks om detta så skriv dem gärna här. Fortsättning följer med någon mer detaljerad beskrivning av enkel bildredigering så snart jag hinner.

Désirée

Anmäl
2010-10-22 16:07 #6 av: MartinO

#5 Undertecknad har använt Portable apps i flera år. Det finns en uppsjö fria program att välja på. Vad det gäller Gimp kan uppstarten vara lite seg, då Gimp letar typsnitt på värddatorn.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2010-10-23 13:46 #7 av: emelie92

Jag använder GIMP. Det jag tycker är synd är att det är så få som svenskar som använder GIMP(?) så när jag vill ha tips eller behöver hjälp med något måste jag alltid läsa på engelska sidor.

Anmäl
2010-10-23 20:34 #8 av: MartinO

Det finns ett Svenskt forum om Gimp. SweGimp

Även denna sida kan vara intressant.

Sajtvärd för Foto

Sajtvärd för Fågelskådning

Anmäl
2010-11-08 15:22 #9 av: bildochfoto

Du finner all info du behöver om Gimp här

och du kan översätta det till svenska via Google translate...

Anmäl
2010-11-08 22:08 #10 av: bildochfoto

Ni kan finna en svensk introkurs hos Karl-Georg

om ni inte kan engelska

Anmäl
2012-01-14 09:22 #11 av: DesK

Google translate funkar tyvärr inte så vidare bra, bland annat därför att det inte tar hänsyn till sammanhanget.

Karl-Georgs introkurs är toppen Glad Det är många såväl yngre som äldre som har stor nytta och glädje av hans kurs Glad

Désirée

Anmäl
2012-01-20 23:54 #12 av: MissInAction

Undrar var i Gimp man kan räta upp bilder? Jag har suttit i omgångar och försökt hitta men utan framgång Gråter


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-01-21 01:00 #13 av: [PeterWem]

Roteringsverktyget ovanför bokstaven A i vänstra verktygsfältet. Du kommer även åt den genom att trycka på shift+R.

Anmäl
2012-01-21 14:03 #14 av: MissInAction

#13
Aha tack så mycket! Jag hade nog sett den symbolen tidigare men tänkt att den roterar bilden stegvis som vanliga bildvisningsprogram gör Skäms


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-01-21 18:19 #15 av: Ove555

Är gimp ett bättre program än t,ex Windows Live Photo Gallery?

http://windows-live-photo-gallery.swedish.toggle.com/

 

Anmäl
2012-01-21 18:35 #16 av: DesK

ove555 Ja sannolikt då det är det mest omfattande fria bildredigeringsprogram som finns. Vi är många som varken kan eller vill använda Microsofts ofria produkter.

Désirée

Anmäl
2012-01-21 19:19 #17 av: Inkanyezi

#14 Det är "steglöst", men det beror på hur hög upplösning ditt pekdon (mus, platta) har. Du kan behöva justera musens stegning till finare (långsam) för att det ska fungera bra att rotera med musdragning. Annars kan man använda dialogrutan, men den visar inte resultat förrän man är klar.

Anmäl
2012-01-21 19:32 #18 av: Inkanyezi

#15 Det beror så klart på vad man tycker är bättre. Programmen arbetar på olika sätt och gör olika saker. För att behandla bilder tycker jag att Gimp är väldigt mycket bättre, men Live Photo Gallery är kanske enklare att använda för vissa operationer. Gimp innehåller ingen organiseringsfunktion, eftersom programmet inte har gjorts på det sättet. När man vill flytta och organisera bilder är det bättre att använda något annat program.

När jag använde Windows hade jag Irfanview till att organisera och göra enkla operationer med bilder, och skickade dem till Photoshop Elements om det var något som skulle plockas bort ur en bild eller om jag behövde arbeta med lager. Fördelarna jag såg med Irfanview var främst att det är mycket snabbjobbat när man har lärt sig genvägarna, och att det är väldigt bra för att göra icke-förstörande ändringar av jpeg, som att vända bilder. Det kan också använda en extern editor, där man kan välja vilken man vill. Jag tror att senare versioner kan använda mer än en extern editor.

Det finns alltid en tröskel att komma över när man lär sig ett nytt program. För Irfanview är den tröskeln väldigt låg. För Gimp däremot är den ganska hög, men väl värd att komma över. Nu, under Linux, är Gimp programmet jag använder mest för att redigera bilder. Det jag inte gör i Gimp är att korrigera färg, eftersom Raw Therapee gör det mycket bättre. Organiserar bilder gör jag med filhanteraren, och när jag har glömt var bilderna ligger använder jag Picasa för att leta rätt på dem. När man har Picasa är det mycket lätt att hitta bilder som man har i datorn, eftersom den visar alla bilder som finns där i en enda stor panel, men där det är lätt att växla till objektets mapp eller öppna bilder i andra program. Picasa är bra att ha även om man i övrigt har god ordning på sina bilder.

Anmäl
2012-08-29 13:04 #19 av: [PeterWem]

Version 2.8.2 är släppt. För den som behöver fler tips angående plugin har jag skrivit om det här.

Anmäl
2012-08-31 17:14 #20 av: Yelly Bean

Vad för plugin behöver man ha för att kunna öppna RAW-filer? Glad

Anmäl
2012-08-31 17:43 #21 av: Inkanyezi

UFRaw lirar ihop med Gimp.

Anmäl
2012-08-31 17:55 #22 av: Yelly Bean

#21 Det enda länken gör är att göra all text på sidan centrerad.. Skumt.

Anmäl
2012-08-31 18:10 #23 av: DesK

UFRaw är väl den vanligaste att använda till Gimp Glad

Här finns det plug in du söker!

Désirée

Anmäl
2012-08-31 18:41 #24 av: Inkanyezi

#22 Det är en bugg i skriptet till ifokus som ibland ställer till lite ofog. Nu funkar länken.

Anmäl
2013-07-17 19:33 #25 av: MissInAction

Just nu är jag och Gimp inte kompatibla alls Ledsen
Efter formateringen av datorn för ca en månad sedan så installerade jag en nyare version av programmet, och det ser helt annorlunda ut. Menyn som brukade komma upp i en egen ruta till vänster är borta, och jag hittar den banne mig ingenstans ArgHar bläddrat igenom alla menyer men inget känns bekant, och många val är dessutom gråa så jag kan inte klicka på dem. 
Hur har ni andra gjort? Hmm ser nu när jag tittar i mappen att programmet heter Gimp 2. Har jag tagit fel och varför finns det fler? Förskräckt Yrar

Edit: Tillägger att jag har tagit bort, samt laddat ner och installerat igen, och det finns bara en version av senaste Gimp. Så nu kan jag inte ens räta ut eller beskära mina bilder Snopen


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-17 20:20 #26 av: wyatt

Gå in här:

Fönster / Senaste stängda dockningar / xxx

Anmäl
2013-07-18 02:43 #27 av: MissInAction

Wohoo! Nu kom en ruta fram SkrattarMen den är helt tom! Funderar


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-18 02:43 #28 av: bamse6311

Man gör precis som #26 wyatt för att återställa en stapel som man av misstag har råkat stänga ner genom att trycka på "krysset" då den helt enkelt försvinner.

Det är väldigt lätt hänt och inte minst i början och det vanligaste är nog då att det är den högra stapeln man råkar stänga ner men precis som wyatt beskriver så är det lätt att få tillbaka den igen.

Jag personligen har Gimp 2.8.4 men för bara någon vecka sedan så kom Gimp 2.8.6

Dock så skall mycket av det fungera precis som du hade det innan.

Många av de tutorilas som man idag hittar är för gimp 2.6 men principen är densamma.

Nu kan man ju också genom att klicka på "fönster" och gå ner till Single- Window Mode också ha allt i ett enda fönster precis som man kan i PS och personligen har jag testat det men gillar det inte.

Tycker bäst om att ha mina tre olika staplar som man kan flytta runt lite.

Nåväl, när man blir av med vänstra stapeln så kan man ju precis som du säger varken beskära eller annat då det är där som verktygslådan finns.

Det där återställer du precis som wyatt beskrev för dig.

Nu vet jag inte vilken version du haft tidigare men misstänker dock att det säkert har varit en Gimp 2.6

Det mesta är sig likt mellan 2.6 och 2.8.
Man sparar inte sina bilder på samma sätt. När du skall spara en bild i 2.8 så om du då trycker på "spara som" så sparas den i Gimps eget filformat xcf.

Vill du sparar i annat filformat som jpeg, png eller annat så trycker då på "exportera" och där kan du välja en massa andra filformat.

Fördelen med att spara i Gimps eget xcf är om man är mitt inne i en bildbehandling som man inte blir klar med utan skall fortsätta med.
Om man då sparar den som xcf så när man då öppnar den igen så kan man ta vid där man slutade.

Det finns även en del annat som är förändrat mellan 2.6 och 2.8 och då inte minst textverktyget som är kraftigt förbättrat men även andra verktyg och annat.

Dock så är det mesta sig likt sedan tidigare och när man som dig använt Gimp tidigare så känner man igen sig direkt.

Nåväl #25 gör nu som wyatt beskrev för dig så får du tillbaka den där vänstra stapeln med alla verktyg.

Som sagt så kan man även nu köra Gimp som ett fönster men jag personligen gillade inte det när jag testade men det kan väl bero på åldern och vanans makt.

Det finns en hel del om Gimp 2.8 på youtube och HÄR länk så du kan kolla in en hel del.

Själv så kollar jag en hel del på GimpTricks på youtube där det finns otroligt många bra tutorials.
Många av dem är iofs för 2.6 men de flesta principer.

Sedan så skall vi absolut inte glömma PeterWem och hans utmärkta Kurs i Gimp där du man kan lära sig om plugins.

Nåväl MissInAction, när du väl fått tillbaka din vänstra stapel med verktygslådan så kan du både beskära och göra allt som du gjorde innan.

Bifogar ett skärklipp på det som jag berättade om du vill ha hela Gimp i ett fönster.
Som sagt så gillade inte jag det men det är ju en smaksak.

Bästa hälsningar,
Bertil 

 

Anmäl
2013-07-18 02:49 #29 av: MissInAction

Tack så mycket #28 ! Glad Bra förklarat och smart med bilden! Som jag skrev i #27 så kom ju den där rutan tillbaka helt tom, haha, men jag får väl försöka leta vidare. Någonstans måste det ju finnas! Ska testa hur single window mode verkar för mig.

Vad konstigt att du har det på svenska, det fanns inte ens som alternativ när jag installerade, så jag har engelska, men det brukar gå bra att översätta Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-18 02:50 #30 av: bamse6311

Hej igen.

Såg att vi skickat på precis samma tid.
Nej, den skall inte vara tom om du gjorde som wyatt förklarade.

Kolla mitt skärmklipp.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-18 02:59 #31 av: MissInAction

Men åh! Nej det funkar verkligen inte här, jag gör precis så som ni båda säger och den där rutan är helt blank. Den finns inte ens med när jag väljer single window mode, men så här ser det iaf ut för mig Förskräckt


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-18 03:04 #32 av: bamse6311

Hej igen.

Jo, Gimp finns på svenska när man laddar ner det.
Du kan ju iofs avistallera Gimp och sedan installera igen inte minst för att få det på svenska.

Jag har varit ute för samma problem som dig för ett par år sedan.
Då råkade jag stänga ner den högra stapeln (lager osv) och begrep inte hur jag skulle få tillbaka den där stapeln.

Då avinstallerade jag hela Gimp och sedan installerade igen men även efter återinstallationen så var den där stapeln borta.

Tror att det var HÄR som jag hittade lösningen när jag googlade.

Det finns även beskrivit i en videotutorial på GimpTricks som du fick länk till.

Tänkte på det när du skriver att du inte har det på svenska.
Du har väl laddat ner direkt från Gimp org?

Där får man det på svenska.

Berätta gärna hur allt går och hur du får ordning på det.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-18 03:14 #33 av: bamse6311

Testa att avinstallera och sedan återinstallera från gimp.org

Då skall du få det på svenska och det skall se ut som det gör på mina skärmklipp.

Möjligtvis så kommer fortfarande din vänstra stapel att vara borta när du återinstallerar men den skall du kunna få tillbaka precis som wyatt och jag beskrivit för dig.

Har haft Gimp i något år nu och undrar om det inte var 2.4 som jag började med.

Har alltid haft det på svenska och precis som jag skrev till dig så har även jag någon och då speciellt i början trycka bort någon stapel men alltid fått den tillbaka på det här sättet.

Som sagt så hör gärna av dig så man vet hur det går för dig.

Två som är enormt duktiga på Gimp är både PeterWem och Inkanyezi så om inta annat så hoppas jag att någon av dem kan hjälpa dig.
Jo, wyatt vet ju också det mesta om Gimp.

Hör gärna av dig hur det går.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-18 03:19 #34 av: bamse6311

Hej återigen.

Tänkte på det att du kanske inte har Windows?
Dock så borde det ju fungera på samma sätt om du har Linux eller OSX.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-18 03:19 #35 av: MissInAction

Tack igen! Jag har bokmärkt sidorna så att jag kan titta igenom dem senare, när jag är mer vaken Skrattar Nu ska jag nog snart hoppa i säng, för det blev bara fyra timmars sömn i dag på förmiddagen OskyldigGäspar

Jo jag har avinstallerat och hämtat hem programmet igen, från precis den sidan. Och svenska fanns inte som val. Hmm. Nåja, det är ju inte språket som är problemet, men märkligt att det ska skilja sig åt Snopen

Och jo, jag har Windows!Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-18 03:37 #36 av: bamse6311

Sov gott och berätta gärna hur det går.

Konstigt dock att du inte får det på svenska, kommer inte ihåg om det sker automatiskt eller man ställer in vilket språk man vill ha när installerar.

Jag har alltid haft det på Svenska precis som du kan se i PeterWems kurs att han också har.

Berätta gärna hur allt gick.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-18 10:37 #37 av: VSK

tryck på länken och den svenska versionen kommer börja laddas ned.

http://sourceforge.net/projects/gimp-win/files/GIMP%20Help%202/GIMP%20Help%202.8.0/gimp-help-2-2.8.0-sv-setup.exe/download

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2013-07-18 12:28 #38 av: Ove555

Finns det någon gimp nybörjarkurs på i fokus, eller är detta en nybörjarkurs? Funderar på att skaffa gimp till min macdator.

Anmäl
2013-07-18 12:34 #39 av: MissInAction

#36
För mig kom valet vid installationen, där fanns ett gäng språk, bland annat engelska såklart.

#37
Aha en help-fil. Jag tog hem en sådan men den var nyare, och den här var äldre. Seriöst, jag blir helt snurrig, varför var de tvungna att ändra? Storgråter


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-18 13:06 #40 av: HellviHumle

#37 Klickade på länken och fick den engelsk versionen ändå. Glad

HH

Anmäl
2013-07-18 13:29 #41 av: bamse6311

#38 ove555

Gimp är ett utmärkt bildbehandlingsprogram och nästan fullt i klass med   PS C6 som väl idag kostar runt 10 000 svenska enkronor.

Det finns hur mycket som helst tutorials som helst när man googlar om hur man använder Gimp.

Kolla gärna alla de länkar som jag gett MissInAction.
HÄR kommer en nybörjarkurs som jag tror du kan gilla.

Kolla dock som sagt också alla de länkar jag gett MissInAction.

Är det något du funderar över så bara hör av dig.

#40 HellviHumle.
Har haft Gimp i många år och alltid fått den på svenska.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-07-18 18:21 #42 av: VSK

#40

he he ändå så är länken till den svenska versionen Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2013-07-18 22:28 #43 av: wyatt

Nedladdningslänken i #37 gäller bara hjälpfilen.


Språkvalet vid installationen gäller endast vilket språk som skall användas under själva installationen.


Språk väljes via: Edit/Preferences/Interface/Language (Engelska eller systemspråk (sv)), starta sedan om Gimp.  

Anmäl
2013-07-18 22:38 #44 av: VSK

hmmm skumt... Funderar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2013-07-18 23:41 #45 av: HellviHumle

#43 Då blev det på svenska. Tackar! Fanns en del annat att välja på också.

HH

Anmäl
2013-07-19 01:19 #46 av: bamse6311

#43 wyatt

Har för mig att jag alltid fått det på svenska direkt.
Var inte så där väldigt länge sedan jag uppdaterade till 2.8.4 och vad jag minns så fick jag det direkt på svenska.

Nåväl, bra att allt löste sig för HelleviHumle.

Bästa hälsningar,
Bertil


 

Anmäl
2013-07-19 03:10 #47 av: MissInAction

Tack wyatt! Kollade i den menyn, där har jag engelska och systemspråk, och jag har ju engelsk windows så antar att systemspråk också är engelska Gapskrattar


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-07-19 08:14 #48 av: HellviHumle

#47 Det var systemspråket som ställde till det här också. Glad

HH

Anmäl
2014-01-06 22:06 #49 av: T.Lindell foto

 Lär er att använda Photoshop Istället. Det är mer avancerat men när man lär sig så är det bra. :)

Anmäl
2014-01-06 22:12 #50 av: xla

*Hämtar en påse chips*

Anmäl
2014-01-06 22:32 #51 av: leemland

#49 Idag är Gimp nästan lika avancerat som Photoshop . De utvecklas hela tiden för att hålla jämna steg med just Photoshop. 

När man lär sig Gimp så är det bra ;P 


#50 Förstår inte riktigt vad du menar :P haha . 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2014-01-07 05:29 #52 av: DesK

#49 Alla har inte råd att punga ut det hutlösa priset som Adobe vill ha och andra vill inte betala så mycket för ett program som inte fungerar på alla plattformar.

# 51 precis, tummen upp!

Désirée

Anmäl
2014-01-07 09:59 #53 av: [PeterWem]

#49 Vad använder du Photoshop till som du skulle sakna med GIMP?

Anmäl
2014-01-07 15:44 #54 av: bamse6311

Undrar precis som #53 PeterWem vad i PS som man inte också kan göra i Gimp.

Bästa hälsningar,
Bertil


Anmäl
2014-01-10 11:06 #55 av: [PeterWem]

Litet gimpande från veckan. Hade gärna lagt upp bilderna här, men har en modelrelease som säger annat. Wavelet decompose är ett bra tillägg till GIMP. Fungerar även med betaversionen 2.9.1, och får du ett felmeddelande kan du göra så här.


Anmäl
2014-01-10 14:14 #56 av: leemland

#55 Tillägget du länkar till har jag försökt få ner flera gånger men jag lyckas inte få in de så det funkar. Har till och med frågat Patrik David direkt men han verkar inte kunna hjälpa mig. Var ska jag lägga in de? 

Ber om ursäkt att jag tog tråden lite! 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2014-01-10 20:34 #57 av: [PeterWem]

Vilken version av gimp och vilket operativsystem har du?

Jag kör ubuntu, så allt ligger färdigt för mig att bara klicka in.

Anmäl
2014-01-10 20:46 #58 av: leemland

Jag har windows och är ganska säker på att det är den sista versionen 2.8 eller vad den heter jag har av Gimp.

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2014-01-10 21:17 #59 av: [PeterWem]

http://sourceforge.net/projects/gimpextensions/files/GIMP_2.8/GIMP_Extensions_v2.8_latest.exe/download

GIMP startar långsammare för varje plugin, så se till att bara markera de du verkligen vill ha.

Anmäl
2014-01-10 21:50 #60 av: leemland

#59 Okej. Tycker den är ganska långsam redan från början. Tack så mycket! 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2014-01-24 03:35 #61 av: bamse6311

#60 leemland.

Glöm inte heller G´Mic som plugin samt Script-Fu.

Här nedan en videtutorial på Script Fu.

Har för mig att du redan har G´Mic.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.