Annons:
Etikettbildhantering
Läst 1029 ggr
Robert
2006-01-31 02:04

Pressmeddelande - OpenRAW

31 januari, 2006 för en gemensam pressrelease - RAW Inspektion lanserar: En internationell studie av erfarenheter, behörighetskrav, preferenser, och angelägenheter för fotografer beträffande RAW-formatteknologi.

---> Läs hela pressmeddelandet här!

Vi ser fram emot din medverkan i opinionen och enkäten. Känn dig fri till att sprida den här informationen vidare till andra fotografer världen över.

Hälsningar

Robert

Annons:
Robert
2006-01-31 09:58
#1

"Ursäkta en gröngöling. Vad var det vi skulle vara arga på kameraindustrin för?

Mvh/Mia"

Kameratillverkarna gör nya patenterade RAW-formatversioner för varje kameramodell. För att vi fotografer ska kunna öppna en RAW-fil krävs det att våra bildredigeringsprogram har en uppdaterad version som kan öppna RAW-filen. Adobe uppdaterar endast sina senaste versioner av Photoshop CS2 och Elements 4 med ny RAW-plugin.

Med en öppen standard så står det fritt till varje programmerare att uppdatera sin programvara och behöver inte förlita sig till kameraproducenten.

Tänk om situationen hade varit likadan med negativ film. Du kunde bara lämna in filmen till ett visst labb. Den dagen då kameratillverkaren slog igen så kunde du inte göra nya papperskopior eller framkalla din film. Den situationen har vi nu med RAW-formatet.

Hälsningar

Robert

Robert
2006-01-31 10:25
#2

Fyll i enkäten även om du inte fotograferar i RAW!

För jag är övertygad att du en dag kommer att fotografera i RAW om du är en hängiven fotoentusiast. Jag ska hjälpa dig att komma igång med RAW, och du kommer att älska det formatet när du väl har börjat jobba med det.

Hälsningar

Robert

Robert
2006-02-01 10:49
#3

Enligt uttalande från Juergen, grundare av OpenRAW, har trafiken varit väldigt hög det senaste dygnet. 7,000 personer har redan fyllt i formuläret.

Fler aktörer har i samband med pressreleasen registrerat sig som supporters av OpenRAW. Se till att din community, fotoklubb eller företag har registrerat sig.

Fyll i enkäten om du inte har gjort det redan. Enkäten tar ungefär 15 minuter att göra.

Hälsningar

Robert

ricemountain
2006-02-02 08:49
#4

"Tänk om situationen hade varit likadan med negativ film. Du kunde bara lämna in filmen till ett visst labb. Den dagen då kameratillverkaren slog igen så kunde du inte göra nya papperskopior eller framkalla din film. Den situationen har vi nu med RAW-formatet."

Jag vill påstå att problemet är ännu större. Det är snarast så att negativen helt plötsligt försvinner (för datorn kan inte längre läsa källformatet). Man kan inte längre kopiera/skriva ut eller titta på bilderna på en skärm - de blir oläsliga! 

Eftersom JPG är en komprimering så vill seriösa fotografer behålla sina orginal i den höga kvalitet de togs (RAW). Det är egentligen självklart att fotografen, efterlevande, bibliotek, företag etc som investerat tid, kompetens, kreativitet etc i att skapa bilder också äger dem - nu och senare. Nu är vi i händerna på kameraleverantörer so kommer och går (senast försvann KonikaMinolta).

Robert
2006-02-02 13:00
#5

#4, mycket bra kommentar.

"Det är egentligen självklart att fotografen, efterlevande, bibliotek, företag etc som investerat tid, kompetens, kreativitet etc i att skapa bilder också äger dem - nu och senare."

Och även om du inte idag fotograferar i RAW av olika anledningar tekniskt/oerfarenhet, så kommer det att komma den dagen du kommer att göra det.

Det är därför det är viktigt att du är med i opinionen. Investera 15 minuter på din framtid genom att fylla i formuläret hos OpenRAW.

Hälsningar

Robert

Robert
2006-02-04 06:51
#6

11,000 har nu gjort enkäten. De flesta fyller i hela blanketten, 96%.

Var med och påverka du med!

Hälsningar

Robert

Annons:
Robert
2006-02-06 18:01
#7

dpreview.com har skrivit en artikel just om OpenRAW-enkäten.

Läs mer här!

Hälsningar

Robert

Robert
2006-02-10 15:29
#8

DigitalFoto har uppmärksammat pressmeddelandet och min översättning av det. Jag håller med om att den översättningen inte är den bästa, men den engelska texten är inte av det enklare slaget.

Hälsningar

Robert

Fotord
2006-02-10 16:12
#9

Det var f*n i mig det värsta jag läst (inte ditt pressmeddelande men DigtalFoto). Jag tror inte jag har sett ett mera plumpt övertramp från en tidning. Är de så fruktansvärt lata att de inte kan översätta det själva så bör de ju hålla ganska tyst.

Det är fattigt och tämligen gymnasialt och säger mer om vilka som jobbar där än det säger om din svenska.

Fotord
2006-02-10 16:24
#10

…kom just på…
Det är klart att de är lite purkna på dig. Du måste ha rört om lite i grytan angående "Kan vi lita på fototidningar…"

En öm punkt kanske?

Robert
2006-02-10 16:33
#11

fotord, tack för din uppmuntran. Som sagt, jag hade problem med texten, jag förstod den när jag läste den på engelska, det blev det knepigt när jag skulle översätta den till svenska. 

Helst hade jag velat göra en egen tolkning av texten (om det nu hade blivit bättre svenska av det är ju upp till andra, som DigitalFoto, att avgöra), men så kom jag på att det är väl inte rätt.

Hälsningar

Robert

Pia
2006-02-10 18:59
#12

Jätteful kommentar, det håller jag med om. Verkligen onödigt, trevligt om man kan komma med ett bättre förslag själv i så fall än att klanka ner på det här sättet…:(

Robert
2006-02-10 19:03
#13

…jag vill bara tillägga att vi på Foto.iFokus har inga språkkrav på dig som är insändare eller skribent, som du förhoppningsvis redan har märkt.

Här på sajten diskuterar vi fototeknik, bilder och olika bildredigeringsprogram. Det är ingen som kommer att skratta åt dig om du skulle skriva fel eller om du har nybörjarfrågor om foto.

Jag vill istället uppmuntra dig till att lägga ut alla dina frågor här på Foto.iFokus, här får du svar. Och om du drar dig för att skriva ett inlägg så får du hemskt gärna skicka ett meddelande till mig. Jag lägger ut frågan i "Forum" åt dig istället utan hänvisning till dig.

Med fokus på Foto!

Robert

Annons:
Robert
2006-02-10 19:11
#14

Pia, för mig gör det ingenting. Jag är medveten om att jag skriver tokigt ibland och att jag hade problem med översättningen. Mer synd tycker jag om dom som blir besvärade av sitt språkproblem och kanske hade tänkt skicka in en insändare till den tidningen.

Jag är mer tacksam för att de har besvärat sig för att länka till Foto.iFokus än att de har gjort en egen översättning.

Hälsningar

Robert

Pia
2006-02-10 19:16
#15

Bra att du tar det så, mm, ja så kan man ju se det också, att man avskräcker ev insändareskribenter…

Faxlin
2006-02-10 19:19
#16

Dålig stil av dem i alla fall. Man skriver inte ner någon på det sättet. Där skulle jag aldrig våga skriva något.
Nej, tacka vet jag foto iFokus där får man vara sig själv och blir uppmärksammad ändå.
Fortsätt ditt underbara arbete Robert.
Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

AktieTrader
2006-02-10 20:42
#17

Vilket trist sätt av DigitalFoto att påpeka att översättningen skulle vara på en dålig svenska. Om dom tyckte den var så dålig att de måste skriva det så kunde de lägga manken till att översätta det själva.

Robert
2006-02-10 20:48
#18

Jag kommer nog inte att förlänga min prenumeration på deras tidning.

Hälsningar

Robert

AktieTrader
2006-02-10 20:55
#19

Jag skickade just en ganska irriterad kommentar till dom.

Faxlin
2006-02-10 20:57
#20

Skrattande #19. Suveränt gjort. (önskar att det fanns en tummen upp gubbe, hihi)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Robert
2006-02-23 00:12
#21

I'm very pleased to report to the list that the 2006 RAW Survey has been astonishingly successful so far. Through February 21, three weeks after the launch date, nearly 18,000 individuals - photographers and other digital imaging specialists from all over the world - have completed the survey questionnaire. Our preliminary reviews indicate that the quality of the response data is very good. The response patterns are consistent and easy to interpret, and there is very little missing information - nearly 97 percent of those who started the survey answered every question.

In our initial Press Release, we indicated that we would keep the survey open through March 31, 2006 to ensure that every interested party would have an opportunity to participate. However, now that three weeks have passed since launch, we are seeing only about 50 new respondents each day - a significant drop from the activity levels during the first two weeks. If current trends continue, we would expect only a few hundred more participants over the next five weeks.

Given this pattern, we are considering the possibility of closing the survey early so that we can complete the initial analyses and report results to the public earlier than initially planned. Although we believe this would be beneficial, we also want to ensure that everyone with an interest in this issue has an opportunity to have their experiences, perspectives, and preferences represented in the survey database.

To help speed the process of reporting results, we are asking that all listmembers who are interested in this topic but who have not yet responded to visit the survey site at http://openraw.org/survey and complete the questionnaire. Most respondents find that it takes only 10 to 15 minutes. We regret that the survey questionnaire is available only in English, but many participants who are not native English speakers have told us that the questions and answer categories are clear and easy to understand.

In the interest of building the most representative database possible, we are also requesting that listmembers consider assisting this process by sending posts to other photography or imaging-related forums or lists mentioning that the 2006 RAW Survey may close early and encouraging all interested parties to visit the site and record their views.

Although the 2006 RAW Survey is being sponsored by the OpenRAW Initiative, we feel it's very important to communicate that we are NOT attempting to collect survey data from only those who share the views expressed on www.OpenRAW.org. We welcome the participation of all parties interested in RAW technology, regardless of their preferences concerning open versus proprietary approaches. Our intention is to collect a sufficiently large number of responses to help ensure that ALL perspectives are fully represented in the survey data and that the resulting statistics will provide an accurate understanding of the distribution of experiences and preferences concerning RAW imaging technology.

Thanks in advance for your help and support,

Calvin

Robert
2006-03-01 15:17
#22

*****************************************************
*********************SISTA CHANSEN!!!*****************
*****************************************************

"We got now more than 18,000 responses with our RAW survey and decided to stop it more early, to work on the reports.

The survey was planned to stay open until March 31st, 2006 but since the peak is over and the few responses we get per day don't change the results anymore, we will close it March 15th, 2006.

The data we gathered - and we really just looked at snapshots - is very interesting and we also decided to publish a range of articles with our findings, its just too much for one long report.

Since we hope for an interesting and honest discussion of the findings, we also will relaunch the OpenRAW site and change the current selfmade site to a content management system, so that I have less overhead and we can publish discussable articles more easy.

This all happens behind the scenes currently and changes will be announced here.

Juergen"

Robert
2006-03-02 15:24
#23

Kevin Conner from Adobe said something that I thought was very pertinent, he said most people are not recognizing the problem, but that sometime in the future- like maybe in 10 years or so, everyone will see this as a problem, and it will cause enormous pain because of the shear size of the problem at that point.

Regards,

Richard Anderson, UPDIG Chair, ASMP Digital Standards Chair

Upp till toppen
Annons: