Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Allmän diskussion kring fotografering A-B-C, alla misslyckade bilder Adobe Photoshop/Lightroom/Elements Bildanalys Bildhantering Om sajten Foto iFokus, kritik & förslag Foto iFokus fototävlingar & fotolekar Fotografera Art & abstract, fyrverkerier Ej kritik Fotografera arkitektur och gatufoto. Ej kritik Fotografera fordon och sport. Ej kritik Fotografera landskap & natur. Ej kritik Fotografera makro & stillbilder. Ej kritik Fotografera mat - Ej kritik Fotografera människor. Ej kritik Fotografera vilda djur & husdjur. Ej kritik Kameror, objektiv och annan utrustning Kritik - Hård Kritik - Medel Kritik - Nybörjare Kurser & Utbildningar - Bildtema & Fototeknik Läsvärt Mjukvara Mobiltelefoner - fotorelaterat OT - Off Topic Okategoriserade bilder Ej kritik Pinhole- och Toycamera Redigera mina bilder Säljes, köpes eller bytes Webbplatser Övrigt
Kameror, objektiv och annan utrustning

Liten fotohörna/studio

2017-07-24 18:43 #0 av: One.Gibbis

Det var ett tag sen jag var inne här, men sist jag ställde en fråga så fick jag så himla bra åsikter utav er! Hoppas att ni kan komma med några förslag vad gäller detta också. Ämnet gäller en fotostudio.

Det är mest att jag har gått och funderat på hur jag ska göra till hösten, och vintern. Det blir så himla tråkiga fotografier många gånger, när solen vägrar att ens kika fram. Så jag har resonerat att man kanske kan ta med sig kameran in och försöka rigga något här hemma. 

Inget fancy direkt, men lite som en ministudio? Hittade en tråd om det här på ifokus, om just det. Väldigt intressant! Här är en länk, förresten, för er som vill läsa tråden. 

Jag fotar mest mina katter. Så jag hade tänkt fixa en studio i "deras" storlek. Men, hur bör man tänka då? Är inte så jätteintresserad av att göra något från scratch, men kan tänka mig att köpa det som behövs och bara montera ihop det till en studio. Av den anledningen försöker jag bena ut vad som kan tänkas behövas. 

Belysning är ju självklart, men jag hade tänkt rätt subtila ljuskällor såsom led. Funkar det, månntro?

En bakgrund hade jag tänkt inskaffa också. Kanske nån duk? Väggarna är för mörka för att jag ska kunna använda dem, med tanke på min idé om led.

Krävs det en blixt, eller ett starkare ljus?

Skriv gärna era tankar och idéer! Jag känner mig inte tillräckligt insatt ännu för att kunna ta ett bra beslut.

Tack på förhand! Hjärta

Anmäl
2017-08-14 08:00 #1 av: One.Gibbis

Putt!

Ingen som haft någon budget variant, vanlig storlek?Tyst

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.