Annons:
Etiketterpressmeddelandenartiklar
Läst 4856 ggr
mihe
10/7/06, 6:12 PM

Arleklint ställer ut - jag gjorde ett besök

Naturfotografen Jan Arleklint, medlem här på Foto.ifokus, ställer ut på Lilla G i Gamla Stan i Stockholm. Mellan den 7 och 13 oktober visar Janne några av sina Nature Art-bilder och medlemmen mihe gjorde ett besök under själva vernisaget.

Genom ett regnvått Stockholm tog jag mig till gallerit Lilla G i Gamla Stan för att se Janne Arleklints Nature Art-bilder som han själv valt att kalla dom. Janne har det senaste fem, sex åren satsat mer på fotogrGalleri Lilla Gaferingen och nu ställer han ut flera av sina naturbilder under en veckas period till allmän beskådning. Foto.ifokus var på plats för att lyckönska.

Det var fullt inne på galleriet och Janne tycktes vara på glatt humör och välkomnade alla som kom.

I min ögon är Janne en konstnär som har en välutvecklad förmåga att se det vackra i det annars kanske vardagliga och enkla som vi bara passerar på vår promenad i skog och mark. Han bearbetar inte sina bilder om han inte känner att bilden kräver det utan vill få det tänkta resultatet på en gång. Han fotograferade tidigare, på den analoga tiden, mycket i dia-format.   

Janne hade låtit tillverka canvasbilder uppspända på ram och Jannes färgrika bilder på blompistiller och sköra blad passade alldeles utmärkt på duk mot den vitmålade väggen.

Det serverades dryck av allehanda slag och och tilltugg för den som önskade. Man kan även köpa bilder som fanns till beskådning och i ett hörn stod ett bildspel med ett större antal bilder som rullades fram till stämningsfull musik.

En gästbok låg framme för den som ville skriva en hälsning och en lotteritävling där vinsten var en av bilder som fanns med på utställningen.

Jag rekomenderar varmt de som bor i Stockholmstrakten eller har vägarna förbi vår huvudstad att göra ett besök På Lilla G, Västerlånggatan 56, mellan den 7-13 oktober.

 Vid tangentbordet: Mihe

Relaterade länkar

Av: mihe

Datum för publicering

  • 2006-10-07
Annons:
Robert
10/7/06, 9:27 PM
#1

Vad kul att du ville berätta om Jannes utställning mihe, Mia (Mia, som också är aktuell med en egen uställning)!

Hälsningar

Robert

Arleklint
10/8/06, 12:28 AM
#2

Tack för en fin artikel. Nu är jag hemma efter en nervös dag med vernissage och allt, men det flöt fint. Många besökare och ett positivt mottagande. Jag är helnöjd.

I morgon blir en ny dag med förhoppningsvis nya besökare.

Robert
10/13/06, 8:46 AM
#3

Du ser ut att ha haft väldigt fina bilder utställda Janne. Hur gick det?

Hälsningar

Robert

Arleklint
10/14/06, 10:33 PM
#4

Det hela gick väldigt bra. Jag hade många besökare och jag fick en bekäftelse på att mina lite abstrakta och minimalistiska naturbilder funkar. Jag sålde över förväntan, så det hela betalade sig med en del plus :)

Upp till toppen
Annons: